Dresscode jaren 2000 – 2010

De jaren 2000 tot 2010 worden over het algemeen omschreven als een mix van allerlei fashion invloeden. De mengelmoes bestond uit ‘nieuwe’ trends en trends die in de afgelopen d

ecennia populair waren. Ook de muziek- en filmwereld hadden een grote invloed op de fashion van 2000 tot 2010. De toenemende globalisering leek de fusie tussen verschillende stijlen bovendien steeds meer te versterken.

Dames dresscode 2000 – 2004

Aan het begin van de nieuwe eeuw – de jaren 2000 tot 2004 – was mode voor een groot deel gebaseerd op technologie, waardoor kledingstijlen over het algemeen een futuristisch karakter hadden. Zo waren voornamelijk ‘metallic’ (op metaal lijkende) stoffen erg populair, en kregen de kleuren goud, zilver en brons de voorkeur. Het gebruik van glimmende opdrukken en metalen details, zoals gespen en knopen, was de standaard.

Met de introductie van de iPod in 2001 leken gadgets, naast retro pilotenbrillen en hoepel-oorbellen, bovendien belangrijke accessoires. Populaire kledingstukken waren hotpants, minirokjes, spijkerbroeken met een lage taille, hemdjes (met spaghetti-bandjes of strapless), spijkerjasjes, Pashmina sjaals en sleehakken. Deze trend wordt ook wel “Y2K fashion” genoemd.

Muziekindustrie

Wat betreft dames- en meidenmode waren artiesten en celebrities een belangrijke bron van inspiratie. Met name artiesten zoals Britney Spears, Christina Aguilera en Destiny’s Child hadden een grote invloed op de kledingstijlen die op dat moment populair waren. Stijlen die het in het bijzonder goed deden, waren de ‘leger look’ en de ‘denim look’. Richting de midden jaren 2000, werden ook trucker petten, polo’s met omhoog staande boorden, jeans met slijtplekken, naveltruitjes en gewatteerde jassen populair.

 

 

2004 – 2007

Halverwege de jaren 2000 waren vooral de ‘it’ items (de must haves van dat moment) erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de witte K-Swiss sneakers, Birkinstocks, Von Dutch truckerpetten, G-Star spijkerbroeken, Björn Borg boxers, Uggs, luxaflex zonnebrillen, en Moscow jassen. Met name de skinny jeans en schoenen en laarzen met studs waren in deze periode bijzonder populair.

2007 – 2010

Fashion trends en kledingstukken uit de begin en midden jaren 2000 bleven ook aan het einde van het decennium behoorlijk populair. Fashion items zoals skinny jeans, minirokjes, hemdjes met spaghetti-bandjes en hoodies waren nog altijd in de mode.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *